Maak kennis met Phaedra en Ellis van O’Yo – Organic Yoghurt

Op donderdag 14 juli gaat de 5de Ondernemen met Steve door in de eerste Fermentatie bar in Gent, CULT.!

Het nieuwste concept van Gentse foodie en chef Wouter Vandegehuchte, die eerder al ontbijt-chef was voor de workshop ‘Yoga & Entrepreneurship’ bij Wijs.

Deelnemende jonge Gentse ondernemers zullen niet enkel met elkaar kunnen netwerken, maar ook in avant-première kunnen voorproeven van enkele lekkere gefermenteerde hapjes en cocktails, mede aangeboden door Phaedra en Ellis van O’yo.

 

13553387_10153705786468587_1194441596_n

 

13179251_240367299661047_3584609983899034930_nWouter start vrijdag officieel met zijn nieuwe fermentatie bar in de Serpentstraat 28 in Gent en zal in deze pop-up locatie actief zijn tot eind december.

Phaedra Lybaert en Ellis De Meester zullen specifiek tijdens de Gentse feesten samenwerken met Wouter en zich ter voorbereiding op hun eigen zaak, O’Yo – Organic Yoghurt, in de Brabantdam al presenteren met hun gezonde lekkernijen aan het brede publiek.

 

Phaedra’s verhaal…

phaedra

Van jongs af aan heb ik het belang van gezonde en organische voeding meegekregen. Thuis kreeg ik al snel de “kookkriebels” te pakken en de goesting om gezond en lekker te koken.

Na mijn studies heb ik verschillende soorten marketing en financieel gerelateerde jobs gedaan. Ik ging vaak onderdoor aan de stress en ik had nooit het gevoel dat ik met iets waardevol bezig was.

Zoals mijn ouders 100% natuurlijke wijn maken in Zuid-Frankrijk, zo wou ook iets echt creëren.

Yoga heeft mij geholpen om te leren omgaan met de dagdagelijkse stress en om mijn innerlijke rust te vinden.
Het voorbije jaar is een ware rollercoaster geweest, en dankzij enkele persoonlijke confrontaties en ervaringen heb ik een beter idee gekregen over wie ik ben en waar ik naartoe wil en wil ik de beste versie van mezelf zijn.

“Life is short so do it now, do what you’re passionate about! And do it your way ;-).”

 

Ellis’ verhaal…

ellis 2

De keuzes die ik gemaakt heb zijn vaak ingegeven met als drijfveer persoonlijke groei. Reizen en uit mijn comfort zone komen heeft hier een grote bijdrage aan geleverd. Tijdens mijn reizen heb ik veel mensen ontmoet met een eigen verhaal en die vol passie in het leven staan.
In het dagelijkse leven je laten omringen met de juiste mensen en positieve energie is voor mij een evidentie en absolute voorwaarde geworden.

De voorbije jaren ben ik bewuster beginnen omgaan met voeding en meer belang beginnen hechten aan de afkomst van voeding. Niet enkele omwille van mijn eigen gezondheid maar ook de nefaste invloed van de consumptiemaatschappij op milieu, mens en samenleving.

Nu, hoe werkt dat precies op een professionele manier bezig zijn met gezonde en duurzame voeding?
Dat ben ik gaan ontdekken via het erasmus programma voor ondernemers in Ierland. Daar hebben ze mij met open armen verwelkomt in The Happy Pear. Inspirerende ondernemers, broers met een passie voor gezond leven, die mij veel hebben bijgebracht over hoe je je passie op een inspirerende manier kan delen met je omgeving.

“Nu is het tijd om de passie te delen…”

O’yo is het verhaal van Ellis & Phaedra.

 

ellisenphaedra

Ons verhaal…

Wij zijn beiden enthousiaste, optimistische, jonge gedreven vrouwen met een passie voor gezond, puur en bewust eten en leven.

Wij zijn geen chefkoks, maar weten wel wat lekker is en experimenteren graag met nieuwe smaakcombinaties. We laten ons inspireren door onze reizen en de mensen die we onderweg ontmoeten.

Onze gerechten zijn huisgemaakt, en we werken met eerlijke, kwalitatieve lokale – en seizoensproducten. Wij koken op een manier waarbij de natuurlijke smaken behouden wordt in plaats van de voedinsstoffen te vernietigen. Met fermentatie als de ultieme techniek!

 

Benieuwd hoe dit eruit ziet en proeft?

Neem deel aan de pre-Gentse feesten meetup voor jonge Gentse ondernemers en ontdek het allemaal!

button-inschrijven

Pre-Gentse feesten meetup voor jonge Gentse ondernemers op 14 juli vanaf 18u: Op bezoek bij foodconcepten Cult. en O'Yo

Pre-Gentse feesten meetup voor jonge Gentse ondernemers op 14 juli vanaf 18u:
Op bezoek bij foodconcepten Cult. en O’Yo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *