LEGO® SERIOUS PLAY® … wat moet ik daarmee?

De volgende Ondernemen met Steve staat in het teken van de LEGO® SERIOUS PLAY® methodologie.

“Gaan we dan wat spelen?”

Een beetje, maar weliswaar om eruit te leren voor je eigen ondernemersverhaal. Spelen is niet het doel op zich.

Uiteraard is het wel de bedoeling een deel fun te beleven via deze sessie.

Maar nog belangrijker is het leren snappen en gebruiken van deze methode, om met partners, klanten en andere stakeholders beter te kunnen communiceren.

De LEGO® SERIOUS PLAY® methodologie heeft als doel je te leren VISUALISEREN, om je zo beter te kunnen uitdrukken t.o.v. klanten, partners of andere stakeholders gelinkt met je onderneming.

  • Visualiseren van ideeën
  • Visualiseren van veronderstellingen
  • Visualiseren van problemen
  • etc.

Vaak is het moeilijk je voldoende duidelijk uit te drukken of je ideeën ook volledig over te brengen op partners of collega’s.

De specifieke LEGO® blokken helpen in dit geval om je gedachten ook in 3D figuren om te zetten. Zo kunnen er geen verwarringen optreden en worden onduidelijkheden weggewerkt.

De beste manier om deze methode te leren inzetten bij o.a. probleem oplossend denken, brainstormen, groepsgesprekken en om je eigen business beter te leren verwoorden, is deze eens te testen, doorlopen en zo te leren gebruiken.

Ondernemen met Steve geeft je graag de opportuniteit om deze methode te leren kennen en zocht hiervoor een top-facilitator, erkend door LEGO® SERIOUS PLAY®:Bjorn Accoe.

Bjorn is oprichter en zaakvoerder van Idee kids. Creativiteit is zijn passie en altijd aanwezig in de zaken die hij onderneemt.

Hij won in 2010 verdiend de award voor dé Gentse ondernemer in de categorie creatieve business en bouwde Idee Kids uit tot de sterke marktleider in de sector voor kinderkampen.

Kinderen vormen zijn hoofddoelgroep en inspiratiebron. Fun en spel maken daarom deel uit van zijn werkwijze en business model. Wat ook tijdens deze sessie mee tot uiting zal komen!

Over Bjorn Accoe

“Ik leerde Bjorn ongeveer in 2009 kennen als een creatieve ondernemer met een duidelijke visie en een natuurlijk charisma.

4509_1086909330110_4351486_nHij kwam in het verleden meermaals getuigen over zijn ondernemende ervaringen voor studenten die ik begeleidde in Gent en wist zowel deze studenten alsook mijzelf te inspireren op basis van zijn drive en passie!

Daarenboven werkten zowel mijn zus als mijn vrouw tijdens hun studietijd als jobstudent voor zijn bedrijf Idee Kids en leerde ik zo ook meer over de professionaliteit waarmee Bjorn Idee Kids van een kleine vereniging tot een waar imperium wist uit te bouwen.

Mijn respect is groot voor deze ondernemer, die ooit als clown begon met animatie en creativiteit ook echt in business wist om te zetten. Hoedje af daarvoor!

Ontbijt van Madam Bakster

http://www.lego.com/en-us/seriousplay/the-method

Ook voor Madam Bakster is mijn respect heel groot.12654513_1004157876289349_520355638635401265_n

Want hoe deze jongedame, Laura Verhulst, er op zeer korte tijd wist in te slagen om zich volledig in de markt te zetten en op basis van karakter, passie en inzet een positief verhaal wist neer te zetten, is bewonderenswaardig.

Met haar desserten zonder geraffineerde suikers maakt ze menigeen gelukkig.

Haar taarten en desserten zien er niet enkel heel mooi uit, maar smaken bovendien overheerlijk…

…En dat zal je zelf kunnen proeven.

Want naast een gezond ontbijtje, zal Madam Bakster ook voor een stukje taart zorgen tijdens deze sessie!

Niet te missen dus!

Zorg dat je erbij bent en schrijf je hier nog gauw in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *