BE O Bourdon Bio markt? Wat? Waar?

Donderdag zijn we te gast in de Bourdon Arcade. Weinig gekend bij de gemiddelde Gentenaar.
En nochtans is het de hoofdzetel van het vroegere Netlog en het tegenwoordige TWOO. Niet onbelangrijk dus voor de Gentse ondernemerswereld.

Het gebouw ligt tegenover de stadshal, maar zit verstopt achter een tramhalte. Waardoor het niet direct opvalt.

Be O Bourdon Bio markt wil de plaats mee op de kaart zetten en heeft nog een tweede ingang recht tegenover coctailbar Limonada in de Heilige Geeststraat.

DSC_0338 IMG_0887 IMG_0888

Ik maak kennis met Henri Vercruysse, via Stefanie Baert van FoodLove, die me de zaak introduceert als eerste uitvalsbasis voor een workshop.

Henri is woonachtig te Nevele, opgeleid als filmproducent, was tot voor kort ook actief in die sector bij GRID bvba. Waar hij een toekomst in de filmproductie als ambitie nastreefde.

Maar deze zomer zag hij een nieuwe opportuniteit en verliet hij zijn vaste job voor een ondernemerscarrière.

DSC_0314Hij werd door de Naamse ondernemer Philippe Woitrin aangesproken mee te stappen in een bio avontuur. Met een maatschappelijk aspect dat hem sterk aansprak. Verkopen rechtstreeks van telers, om verse bio producten zonder tussenschakels tot bij de klant te brengen.

Philippe Woitrin, zakenpartner van Henri, werkte meer dan 40 jaar in de voedingssector en 25 jaar in de bio-voeding, onder andere als zaakvoerder van het bio-merk LIMA. Ineens ook een ideale mentor dus voor Henri.

En dat Henri passie heeft voor zijn onderneming mag duidelijk zijn. Zonder direct zekerheid te hebben over de slaagkansen en een vast inkomen, liep hij eerst mee in de Brusselse bio versmarkt, Marché BIO des Tanneurs. Om daar inzichten te verwerven en bij te leren van de ervaren zaakvoerder.

Hij staat ook elke zaterdag op de markt van Nevele om daar de niet-Gentenaren kennis te laten maken met BE O, de producten en de telers. Zo is de afzetmarkt ook breder dan Gent alleen.

DSC_0330 DSC_0333 DSC_0328

De versmarkt in Gent biedt ook opportuniteiten voor horeca. Immers hoeven zij niet langer perse naar de veiling te trekken of buiten het centrum te lopen voor verse producten. Want BE O biedt ze aan midden in het stadscentrum.

Ga dus zeker eens een kijkje nemen in deze nieuwe aanwinst voor Gent. Je zal versteld staan van de vele producten, hippe en cleane inrichting en de dynamiek en klantvriendelijkheid van Henri, Philippe en het hele Be O team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *